Choroba serca

Orzechy i swoje serce: jedzenie orzechów dla zdrowia serca

Jedzenie orzechów pomaga swoje serce. Odkryj, jak orzechy włoskie, migdały i inne orzechy pomaga obniżyć poziom cholesterolu, gdy spożywane jako część zrównoważonej diety.

Jedzenie orzechów w ramach zdrowej diety może być dobre dla serca. Orzechy, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe i inne składniki odżywcze, są świetne przekąski, too. Są tanie, łatwe do przechowywania i łatwe do zabrać ze sobą do pracy lub szkoły.

Typ nakrętki pokarmów nie jest ważne, choć niektóre orzechy mają więcej serca zdrowych składników odżywczych i tłuszczów niż robić inni. Orzechy włoskie, migdały, orzechy laskowe - co ty na to - niemal każdy rodzaj orzecha zawiera wiele żywienia zapakowane w małe opakowania. Jeśli masz choroby serca, jedzenie orzechów zamiast przekąskę mniej zdrowego mogą pomóc łatwiej śledzić serce zdrowej diety.

Czy orzechy, jedzenie pomaga swoje serce?

Ludzie, którzy jedzą orzechy w ramach diety zdrowego serca może obniżyć LDL, lipoproteiny o niskiej gęstości lub "złe", poziom cholesterolu we krwi. Wysokie stężenie LDL jest jedną z głównych przyczyn chorób serca.

Jedzenie orzechów obniża ryzyko wystąpienia zakrzepów krwi, które mogą spowodować atak serca. Orzechy również poprawa zdrowia wyściółki tętnic. Dowody na zdrowe serce korzyści z orzechów nie jest doskonały - Food and Drug Administration tylko pozwala firmom żywności powiedzieć dowód "sugeruje, ale nie dowodzi", że jedzenie orzechów obniża ryzyko chorób serca.

Co znajduje się w orzechach, który jest uważany za zdrowe serce?

Choroba serca. Orzechy i swoje serce: jedzenie orzechów dla zdrowia serca.
Choroba serca. Orzechy i swoje serce: jedzenie orzechów dla zdrowia serca.

Mimo, że zmienia się poprzez nakrętki, większość orzechy zawierają co najmniej niektóre z tych substancji zdrowego serca:

  • Tłuszcze nienasycone To nie jest do końca jasne, dlaczego, ale to pomyślał, że "dobre" tłuszcze z orzechów -. Zarówno jednonienasycone i wielonienasycone kwasy tłuszczowe - niższy poziom złego cholesterolu.
  • Omega-3 kwasy tłuszczowe. Wiele orzechy są również bogate w kwasy omega-3 kwasy tłuszczowe. Omega-3 są zdrowe formy kwasów tłuszczowych, które wydają się pomagać swoje serce, między innymi, zapobieganie niebezpiecznym rytmu serca, które mogą prowadzić do zawału serca. Omega-3 kwasy tłuszczowe znajdują się również w różnego rodzaju ryby, ale orzechy są jednym z najlepszych źródeł kwasów omega-3 kwasy tłuszczowe roślinnego.
  • Fiber. Wszystkie orzechy zawierają błonnik, który pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Fiber również sprawia, że ​​czujesz się pełna, więc mniej jeść. Fiber jest także, że odgrywają rolę w zapobieganiu cukrzycy.
  • Witamina E. Witamina E może pomóc zatrzymać rozwój blaszek w tętnicach, co może zmniejszyć ich. Rozwój Plaque w tętnicach może prowadzić do bólu w klatce piersiowej, choroby wieńcowej lub zawału serca.
  • Sterole roślinne. Niektóre orzechy zawierają sterole roślinne, substancja, która może pomóc obniżyć poziom cholesterolu. Sterole roślinne są często dodawane do produktów, takich jak margaryny i sok pomarańczowy na dodatkowe korzyści zdrowotne, ale sterole występują naturalnie w orzechach.
  • L-arginina. Nakrętki są również źródłem L-argininy, który jest substancją, która może pomóc poprawić zdrowie ściany tętnicy, czyniąc je bardziej elastyczny i mniej podatne na skrzepy krwi, które może zablokować przepływ krwi.

Zobacz także

Orzechy i swoje serce: jedzenie orzechów dla zdrowia serca

Jaka ilość orzechów jest za zdrowe?

Orzechy zawierają dużo tłuszczu, aż 80 procent z nakrętką jest tłuszcz. Mimo, że większość tego tłuszczu jest zdrowy tłuszcz, to jeszcze dużo kalorii. Dlatego należy jeść orzechów z umiarem. Najlepiej, należy użyć nakrętki jako substytut tłuszczów nasyconych, takich jak te znajdujące się w mięsie, jajach i produktach mlecznych.

Zamiast jeść niezdrowych tłuszczów nasyconych, spróbuj zastępując garść orzechów. Zgodnie z Food and Drug Administration, jedzenie o kilku (1,5 uncji, czyli 42,5 g) dni od większości orzechów, takich jak migdały, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, orzechy pekan, niektóre sosnowe, orzechy pistacjowe i orzechy włoskie, może zmniejszyć ryzyko choroby serca. Ale znowu, to zrobić w ramach diety zdrowego serca. Tylko jedzenie orzechów, a nie ograniczania wydatków na tłuszcze nasycone znajdują się w wielu produktów mleczarskich i mięsnych nie zrobi serce dobry.

Czy to ważne, jaki rodzaj orzechów jecie?

Być może. Większość orzechów wydają się być ogólnie zdrowa, choć niektóre bardziej niż inne. Orzechy włoskie są jednym z najlepiej zbadanych orzechów, a to zostało pokazane, że zawierają duże ilości kwasów omega-3 kwasy tłuszczowe. Migdały, orzechy makadamia, orzechy laskowe i pekan są inne orzechy, które wydają się być zupełnie zdrowe serce. Nawet orzeszki ziemne - które są technicznie nie nut, ale roślin strączkowych, takich jak fasola - wydają się być stosunkowo zdrowe. Kokosowego, który jest technicznie owoców, może być uznane przez niektórych za nakrętka, ale nie wydaje się mieć zdrowego serca korzyści. Zarówno mięso kokosowy i olej nie mają korzyści z mono-i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Pamiętaj, że może skończyć się niweczy te zdrowe serce korzyści z orzechów, jeśli są pokryte czekolady, cukru lub soli.

Oto kilka informacji, żywienie na wspólnych rodzajów orzechów. Wszystkie pomiary kalorii i zawartości tłuszczu są do 1 uncji, czyli 28,4 gramów (g), o niesolone orzechy.

Rodzaj nakrętką Kalorie Tłuszcz ogółem
(Nasycony / nienasycony tłuszcz) *
Migdały, surowe 163 14 g (1,1 g g/12.2)
Migdały, suche prażone 169 15 g (1,1 g g/12.9)
Orzechy brazylijskie, surowe 186 19 g (4,3 g/12.8 g)
Orzechy nerkowca, suche prażone 163 13,1 g (2,6 g/10 g)
Kasztany, pieczone 69 0,6 g (0,1 g g/0.5)
Orzechy laskowe (leszczyny), surowe 178 17 g (1,3 g/15.2 g)
Orzechy laskowe (leszczyny), suche prażone 183 17,7 g (1,3 g/15.6 g)
Orzechy makadamia, surowe 204 21,5 g (3,4 g/17.1 g)
Orzechy makadamia, suche prażone 204 21,6 g (3,4 g/17.2 g)
Orzeszki ziemne, suche prażone 166 14 g (2g/11.4 g)
Pecans, suche prażone 201 21 g (1,8 g/18.3 g)
Pistacje, suche prażone 161 12,7 g (1,6 g/10.5 g)
Orzechy włoskie, o połowę 185 18,5 g (1,7 g/15.9 g)

* Nasycone i nienasycone zawartość tłuszczu w każdej nakrętki nie sumują się do całkowitej zawartości tłuszczu, ponieważ tłuszcz wartość może również zawierać pewne nonfatty kwasie materiału, takie jak cukry lub fosforany.

Jak o olejach orzechowych? są one zdrowe, też?

Oleje orzechów są dobrym źródłem omega-3 kwasów tłuszczowych i witaminy E, ale brak błonnika znaleźć w całych orzechów. Olej z orzechów włoskich jest najwyższy w kwasy omega-3. Oleje orzechów zawierają nasycone jak i nienasycone tłuszcze. Rozważ używanie olejów nakrętka domowych sałatek lub gotowania. Podczas gotowania z olejów orzechowych, pamiętaj, że reagują oni inaczej na ciepło niż zrobić, oleje roślinne. Olej z orzechów, w przypadku przegrzania, może stać się gorzki. Podobnie jak w przypadku orzechów, należy użyć oleju z orzechów z umiarem, ponieważ oleje są wysokiej zawartości tłuszczu i kalorii.

Zobacz także